Uw Duitse Dog

Als u kiest voor een dog heeft dat verregaande consequenties. Met een Duitse Dog haalt u een imposante verschijning in huis, die kracht weet te combineren met elegantie en waakzaamheid met een uitermate vriendelijk en aanhankelijk karaker. Maar ook een hond die wel 80 kilo of meer kan wegen, die veel tijd en ruimte en vooral veel liefde nodig heeft en die uw huiskamer zal vullen.
Realiseert u zich dat alles in het groot komt bij de Duitse Dog, de voedingsbakken, de mand, (hoewel de Duitse Dog ook genoegen neemt met de bank!) maar ook de dierenartsrekeningen.
Soms kan het verstandiger zijn om voor een kleiner ras te kiezen. Wie kiest voor een Duitse Dog maakt een keuze voor het leven!

Pup
Pups zijn net als kleine kinderen. Ze zijn grappig en vertederen en willen altijd spelen.
Maar als u ze nu niet goed opvoedt, heeft u straks een onhandelbare reus in huis waar u, als het op fysiek overwicht aankomt, niet van kunt winnen.
Daarom is het altijd aan te raden een puppycursus te volgen. Uw pup leert om te gaan met andere jonge honden. Een puppycursus is in de eerste plaats leuk, maar u leert er op een positieve wijze met uw pup om te gaan en een vertrouwensband op te bouwen. Een vertrouwensband, die, zeker waar het een Dog betreft, niet of nauwelijks te verbreken valt.
Eén keer per jaar organiseert de NDDC een puppymiddag waar u aan spelletjes en wedstrijden kunt meedoen, andere pupeigenaren kunt ontmoeten en als u wilt uw pup kunt laten bespreken door een keurmeester van de NDDC.

Van pup tot puber
Als u vanaf het moment dat u uw pupje in huis heeft consequent bent geweest in de opvoeding, zult u merken dat de inspanningen zijn vruchten afwerpen en uw pupje een leuke, sociale puber is geworden.  Naarmate uw pup ouder zal worden kunt ook waarnemen dat hij/zij een eigen karakter aan het ontwikkelen is.  En (bijna) iedere hond zal, zoals het een puber betaamt, proberen zijn grenzen op te zoeken. Ook hier geldt: een liefdevolle, maar consequente houding zal het meeste effect sorteren. De Dog is een uiterst gevoelige hond die op de meest subtiele aanwijzingen zal reageren. De Jonge Hondendag van de NDDC is een informele show voor honden tot een leeftijd van 24 maanden.

De oudere dog
Helaas staat de Dog niet bekend als een ras wat erg oud wordt. Als uw dog 8 jaar is rekenen wij hem tot de senioren. Dit wil niet zeggen dat een Duitse Dog niet een leeftijd van 10 of 11 jaar kan bereiken. Onlangs heeft een Dog van de NDDC zelfs de fantastische leeftijd van 13 jaar bereikt!
Maar, eerlijk is eerlijk, op gegeven moment moet u er rekening mee houden dat uw Dog misschien wat lastiger opstaat, last krijgt van ouderdomskwaaltjes en een andere voedingsbehoefte krijgt. Aarzel nooit om naar de dierenarts te gaan. Met de juiste voeding, beweging en begeleiding kunt u best wat jaren van uw dog genieten!

Voeding
De Duitse Dog is een hond met speciale voedingsbehoeften. Het kan wel twee jaar duren voor hij volledig is uitgegroeid. Zeker in deze periode heeft hij perfect uitgebalanceerde voeding nodig. Beknibbel dus niet op de kwaliteit van de voeding en laat u goed voorlichten door de fokker, de dierenarts of de dierenspeciaalzaak.
De voeding voor uw Dog is grofweg onder te verdelen in

  • Commerciële brokken of droogvoer.
    Kies altijd voor een uitgebalanceerd merk.
  • Vers vlees, kant-en-klaar vers vlees of zelf samengesteld
    Ga nooit zelf experimenteren, maar laat u goed voorlichten.